Communicatie business partner

Ik werkte 20 jaar in marketing en communicatie functies binnen communicatie agentschappen en internationale bedrijven, meest recent als Europees Marketing Director voor de Goodman Group, een Australisch logistiek vastgoed en fundmanagement bedrijf. Mijn opdracht: scherp krijgen wat mensen drijft – als consument en als werknemer, en communicatieplannen ontwikkelen die daarop zijn afgestemd.

Ik heb uitgebreide ervaring in change-, HR en interne communicatie as onderdeel van strategische veranderingstrajecten. Doorheen mijn loopbaan ontwikkelde ik communicatie strategieën voor internationale M&A’s, cultuurveranderingsprojecten en organisatorische wijzigingen (sluitingen van fabrieken en reorganisaties) en ontwikkelde employer brand campagnes voor bedrijven als Goodyear, Weight Watchers, General Motors, CSC, DSM en Goodman Group.

Ik heb een diploma in communicatiewetenschappen behaald in Sydney, Australië en een diploma in Public Relations, behaald in Kaapstad, Zuid Afrika.

Het beste in mensen naar boven brengen

Ik ben gediplomeerd coach (ICF-ACC) en heb studies voltooid in Transformational Presence in Leiderschap en Coaching, alsook Leading Change with Theory-U. Ik ben ook gediplomeerd Organizational and Relationship Systems Coach (ORSC).

Mijn ervaring in de bedrijfswereld gekoppeld met deze studies maken geven me een effectieve aanpak en brede waaier van tools om verandering in mensen, teams en organisaties te helpen begeleiden en realiseren.

"To dare is to lose one's footing momentarily. To not dare is to lose oneself." - Soren Kierkegaard

De leiders van morgen steunen

Ik ben opgegroeid in Zuid Afrika tijdens de apartheidsjaren. Dit deed me al als jong meisje beseffen dat de kansen en opportuniteiten die me werden aangeboden veelal het resultaat waren van factoren als mijn huidskleur en de omstandigheden waarin ik werd geboren. Het verschil tussen wat voor mij als blank kind mogelijk was, en wat voor kinderen uit achtergestelde zwarte buurten mogelijk was, was schrijnend.

Mijn rolmodellen als leiders waren Nelson Mandela en Desmond Tutu. Zo werd ik geboeid door authentiek leiderschap en ik geloof sterk in onze verantwoordelijkheid om de volgende generatie leiders te helpen ontwikkelen. Sinds 2008 interview ik leiders voor media in Belgie, Zuid Afrika en USA.

In 2013 richtte ik Dare to Dream Project op, een vzw die als doel heeft meisjes uit achtergestelde gemeenschappen in Afrika te inspireren en steunen om hun dromen waar te maken.

Tussen 2013 en 2018 bereikte Dare to Dream meer dan 2,500 meisjes in Zuid Afrika, Uganda en Kenya via evenementen, workshops en mentor cirkels.

Enkele hoogtepunten onderweg…

  • Verhuis vanBelgië naar Zuid Afrika met mijn ouders in 1980
  • Behaal eendiploma in Public Relations in Kaapstad in 1992
  • Word eigenaar van mijneerste bedrijven (3 lingerie winkels en een Italian coffee shop) tussen 1991 en 1995
  • Verhuis naar Australiëin 1996
  • Behaal eendiploma in Communicatie Studies tussen 1997 en 2000 in Sydney, Australië
  • Verhuisterug naar België in 2002 (Het weer! Wat een schok!)
  • Onderneem een epische reis vanBelgië naar Gambia (7000km) in een oude Land Rover Discovery in 2009. Ik publiceer hierover columns in De Morgen
  • Dare to Dream Projectwordt opgericht in 2013
  • 2018– oprichting van Thrive now